Zilele acestea mi-am adus aminte de experiențele mele de la început cu sigiliile de ceară.
Se întâmpla acum 3 ani când abia am început să practic caligrafia și voiam să completez tablourile cu un sigiliu frumos de ceară.
Am intrat pe un site, mi-am luat cele necesare (după ce am urmărit câteva videoclipuri de la artiști din afară, caci la noi încă nu erau prezentate metodele 🫠) și m-am pus pe turnat primul meu sigiliu, pe un tablou proaspăt scris, la care mă chinuisem suficient.
Contrar așteptărilor, a ieșit aproape dezastruos cu totul pentru că:
- nu aveam cunoștințe legate de timpul de topire și am fiert la propriu ceara;
- ceara avea o consistentă foarte fluidă, așa ca s-a împrăștiat mult prea repede pe foaie
Rezultatul: un sigiliu deformat pus pe o lucrare încrețită.
Am continuat să practic, am încercat produse noi, dar nu eram 100% împăcată cu efectul final.
Până am descoperit minunea: padul de silicon.
Primul instinct: căutare pe internet. Silicon exista, dar nu pentru ce aveam eu nevoie. În plus era și enorm de scump, câteva sute de lei niște planșe mari.
Am improvizat cu o… formă de chec. 😅 Verde aprins, tăiată strâmb, de dimensiuni destul de mici. Am făcut așa o perioadă, dovadă stau videourile vechi.
Și am luat taurul de coarne, drept pentru care am fost primii din România care au pus la dispoziția artiștilor, forma din silicon pentru turnat sigilii.
Pe lângă faptul că este foarte estetică, ușor de curățat, rezistentă la temperaturi mari și netoxică (silicon alimentar), este și foarte utilă. Se pot forma până la 3-4 sigilii de ceară odată, care se desprind super ușor și repede, fără a deforma sigiliul.
Astăzi, toată această experiență mă face să fiu recunoscătoare și relaxată, fiindcă folosesc pe lucrări, sigilii autoadezive, făcute după bunul plac. 🤭
Găsești și tu padul siliconic pe site-ul nostru în secțiunea ”Sigilii de ceară - Accesorii esențiale”