Cum am ajuns să importăm cerneala pentru caligrafie și pictură Dr. Ph. Martin's

Cum am ajuns să importăm cerneala pentru caligrafie și pictură Dr. Ph. Martin's
Faptul că am deschis în anul 2021 un magazin online cu produse pentru caligrafie pentru că pe piața din România nu se găseau produse adecvate și nici suport, cred că o știu aproape toți cei care ne urmăresc.

Cum am ales să importăm din America cerneală pentru caligrafie, ei... asta este mai puțin cunoscut.

Când am început să caligrafiez am încercat foarte multe cerneluri din magazinele de profil de la noi. Unele mai ieftine, altele mai scumpe. Unele simple, mate, altele metalizate, cu sclipici. Dintre toate, cel mai mult m-a cucerit cerneala metalizată. În România se găseau acum 2-3 ani un fel de acuarele pentru pictură, dar care aveau și consistență potrivită pentru caligrafie, făcute de câțiva artiști locali.

Am lucrat cu acele acuarele mult timp până când ne-a venit în minte să încheiem un parteneriat cu cei care le produc. Suna în felul următor: noi cumpărăm de la artist o cantitate de acuarele la un preț ofertat de acesta și o punem pe site pentru a oferi și altor caligrafi și pasionați de scrisul de mână o gamă variată de produse. 

Zis și făcut, am contactat artistul respectiv (care la vremea aceea nu avea website și nu era foarte cunoscut pentru acele acuarele), i-am făcut propunerea și am primit...un mare refuz.

Am încercat să venim cu alte propuneri, însă fără succes. Ne-a venit greu să credem cum un artist care nu are vizibilitate, nu are un magazin fizic/online, refuză să-și vândă produsele cu 1-2 lei mai puțin la un volum mai mare și preferă să vândă mai deloc. 

Am rămas cu gândul câteva zile, apoi ne-am zis ”Cum ar fi dacă am aduce noi brandul Dr. Martin's în România?” O cerneală extrem de bună, cea mai apreciată la nivel global de artiști caligrafi și artiști plastici și pe care avusesem ocazia să o testez deja și îi cunoșteam potențialul.

Pentru că George avea deja experiența unui magazin online pe piața din SUA, dar și a modului în care functionează achiziția și negocierea cu furnizorii din Statele Unite, ne-am mobilizat foarte repede, ne-am documentat cu privire la importul de peste ocean, am negociat cu furnizorul iar visul s-a materializat mai repede decât ne-am așteptam.

Astfel că din luna decembrie 2022, artiștii caligrafi se pot bucura de o cerneală extrem de bine pigmentată, cu o culoare vibrantă, cu consistență perfectă pentru caligrafie.

Concluzia: un refuz, poate fi de fapt combustibilul pentru a înainta. Și chiar dacă inițial avem impresia că un lucru nu se întâmplă așa cum ne dorim, ar fi bine să ne gândim care este beneficiul cu care vine la pachet acea ”nereușită”?!

Spor la creat!

Maria :) 

Compara produse

Trebuie să mai adaugi cel puțin un produs pentru a compara produse.

A fost adăugat în wishlist!

A fost șters din wishlist!