De la inginerie alimentară, la o afacere bazată pe scrisul de mână

De la inginerie alimentară, la o afacere bazată pe scrisul de mână

Ești de acord?  


“Dacă un lucru îți încălzește sufletul ca un soare, fă orice e nevoie să prinzi acele raze.”

Nu am mers întotdeauna pe cărări bătătorite, nu mi-a plăcut să fac precum alții pentru că așa a fost bine sau pentru că lor li s-a potrivit. Am urmat studii tehnice, ”Ingineria produselor alimentare” la Facultatea de Medicină Veterinară din București și visam la o carieră în acest domeniu pentru că ”este sigură”, ”toată lumea are nevoie să mănânce”. După terminarea facultății am văzut în jurul meu numai cazuri în care studenții se orientau spre alte domenii. Mi-am spus ”cu siguranță, nu este pentru oricine acest domeniu”.

 Și chiar nu este. Și m-am ambiționat și am iubit fiecare job în parte timp de 4 ani pentru că era împlinitor să mă asigur că oamenii au pe masă alimente sigure. Îmi satisfăcea una din valorile mele.

O fată tânără, de 20 și un pic de ani, firavă, muncind în ture de noapte, în condiții de frig, uneori și la -20 de grade, cărând greutăți când situația o cerea, în spații cu mirosuri greu de suportat pentru mulți. Da, riscul meseriei...și nu mi s-a părut nimic greu din cele de mai sus.

Cea mai mare provocare?! Să accept și să asist la diverse tertipuri. Și nu erau ușoare de dus.

Dacă ar fi un lucru pentru care mi-aș mulțumi în cei 26 ani de existență, ar fi acesta: că am rămas fidelă valorilor mele și că nu am stat acolo unde ele nu au mai coincis.

Tot fidelitatea față de valori m-a făcut ca începând din acest an să merg în totalitate pe calea antreprenoriatului. Încă din 2020 am pornit o afacere bazată pe caligrafie, dar niciodată nu am fost suficient de sigură că aceasta îmi va permite să mă întrețin 100% și financiar, nu doar sănătoasă mintal.

Am pornit de la început cu brandul Mariart Calligraphy și m-am ocupat în 50% din activitate de crearea cadourilor caligrafiate manual: tablouri, semne de carte, scrisori, place card-uri, diverse etichete scrise pentru mărturii de nuntă.

Am caligrafiat și pentru diverse branduri: Sabon (am scris felicitări live în magazinele din București și Galați pentru clienții care cumpărau cadouri de Crăciun), Nemira (am scris scrisori pentru lansarea cărții ”Scrisoarea de Crăciun-Emily Stone”. Scrisorile au fost trimise în pachetele de PR către influenceri), ESCD - European Society of Cosmetic Dentistry (am scris scrisori oferite unor nume mari din industrie, la decernarea premiilor din Polonia în 2023), plus alte colaborări cu agenții de PR & marketing.

Pe lângă sutele de lucrări artistice scrise tradițional, de mână, cu tocul și penița, colaborările avute, gestionez și un magazin online dedicat celor care doresc să practice arta caligrafiei și sigiliilor de ceară.

În 2024 îmi doresc să fructific serviciile de caligrafie și să colaborez cu brandurile care doresc să se diferențieze, să ofere clienților experiențe unice, să promoveze și să se promoveze prin creativitate, artă, educație, eleganță și lux.

Dacă:
- ești managerul unei companii
- ești brand manager
- lucrezi în departamenul de marketing/ PR
- vrei să-ți faci brandul vizibil printr-un mod unic     
- te-ai identificat cu ceea ce am scris și vrei să colaborăm,

doar scrie-mi un mesaj.

Îți mulțumesc pentru lectură și răbdare.

Cu recunoștință,

Maria

 

Compara produse

Trebuie să mai adaugi cel puțin un produs pentru a compara produse.

A fost adăugat în wishlist!

A fost șters din wishlist!